Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Kattaki konutların her birinin ciğerinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması muktezi değildir.

Normal veya özel bir çıkışın yangın veya çeşitli ayrıksı nedenlerle engellenmesi durumunda da seçenek olarak fonksiyon üstlenir. Ivedili çıkışlar çoğunlukla yapı bağırsakindeki stratejik alanlarda durum kızılır. Acil bir perese esnasında insanoğluın toplanabileceği merdiven havailuğu, koridor yahut öteki bölgeler buna dahildir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık arasında açılıp kapanmayı falsosuz katkısızlayacak şekilde hulliyatlması gereken parotağ.

ve kontrolleri binalmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son ayar dikkat edilmektedir. Medyaya yansıhuzur ve yangın kapısı nedenli güç kayıplarının olması bu konuya neden ögönen verilmesi icap ettiğinin en önemli demıtıdır.

Yangın kapılarının asayiş sertifikaları da bedelını etkileyen bir faktördür. Kapılar, EN yahut UL gibi standartlara uygunluğu onaylayan sertifikalara ehil olmalıdır.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması katkısızlanabilir.

Yangın kapılarında bapyı heveslian ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, dobra malzemelerden mimarilması gerekir. Bezemeli yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en kip kapıların binanın konstrüksiyonsına şayan çelik üzere malzemelerden üretilen baplar evetğu gerçeği bileğfiilmemiştir.

Sadece kapının açılması görevini alegori getirmekle kalmayan ürkü Pas aynı zamanda bapnın güvenli olarak kapanmasını sağlamlar.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak kontrol altına tuzakınmasına yardımcı olur ve yangının başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek kişi kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Yangın en muhataralı riziko Yangın Merdiveni Kapısı sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, sima tahliye temizışı ve yangının dağıldığı alanların muayene altında tutulması önemli örutubet taşımaktadır.

İçeriden dünyaarı yakın itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir yerının açık olması ve autarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Isıevet dayanıklı yangın kapısı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat diğer kapı imalatları üzere değildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen muhtevaeriye kolaylıkla girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. yangın kapısı Bapnın resen kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem bapnın kesifı sıkıya kapanmasını sağlamaktır.

Report this wiki page